Pages

Wednesday, July 27, 2011

My FB badge

org lain create badge letak kat side bar blog ni..
tapi ibu malas nak letak lagi..
sajer nak share gambar profile kat FB ibu..
MCDP?
"Malaysian Cloth Diapers Parents"
jomla join group ni..
banyak sgt info pasal CD yg kita boleh share kat sini..
best!! ehehe

Monday, July 25, 2011

Amin pulak...

salam semua...lamanya rasa tak masuk blog huhu...gara2 menjaga anak yg kena 'chicken pox'..
lepas sorang..sorang lagi pulak kena..
budak enchem ibu ni start demam sabtu last week..
so seminggu la ibu ambik cuti utk jaga Amin...sian dier!!

hari mula2 demam..memang kesian sgt..melepak jer atas tilam..badan pun panas 39'c..
ibu risau gak sbb dia asyik tido jer..



kesian..kat celah2 jari pun naik banyak..

hari ke4 Amin dah ok cuma malam2 payah sikit nak tido..
yela..badan gatal2 asyik merengek jer suh garu..

still bam2 anak ibu nih ehehe..

ni gambar semalam...
dah kering semua 'pox' tu tapi tak tanggal lagi..
lagi seminggu baru ok kot parut2 tu..
next week dah 'besday' Amin..
hoho...anak ibu dah setahun..tapi blom boleh jalan lagi..
next week pun kita dah start puasa..
dik..sempat gak ibu habiskan puasa ganti 30 hari..
alhamdulillah..ehehe
babai...

Friday, July 15, 2011

Salam Jumaat..

emm..sekejap jer dah Jumaat  kan..hari ni rutin kami macam biasa semula..alhamdulillah..Mak Ita dah sihat dari demam campak..jadi hari ni ibu tak payah bawak Aina berkampung kat opis ehehe..lega sangat!! since semalam dok terpikir2 jenohla nak melayan Si Aina ni seharian kat opis..bila balik umah jer..Mak Ita hantar msg yg dia dah boleh jaga Aina esok (hari ni)..yes!! tersangatla leganya hati ibu ehehe...cuti yg ibu apply hari ni akan di 'postpone' ke Isnin depan..nenek lak nak cuti balik kampung..pening..pening!! takpela..yg penting ..Aina dah sihat..dan harap2 Amin pun akan terus sihat dan terlepas dari jangkitan campak...

owh..ni gambar masa kami hantar Angah Aina kat puduraya...yer..puduraya!!
 very new look..
teringat zaman2 ibu blaja kat kolej..naik bas dari Parit Buntar pukul 12mlm..
sampai kat sini pukul 4 pagi huhu...
kene lepak 2jam sebelum dpt naik LRT..nostalgia betul!!
ehehe tetiba teringat zaman muda 10 tahun lepas :-)
skang dah beranak 2 ehehe
cepatnya masa berlalu...

Monday, July 11, 2011

ujung minggu

semalam kami pegi jugak Tesco..dah lama terperuk kat rumah..Aina dah boringla..masuk minggu ni dah 2 minggu  dia melepak kat umah..kalou dok ngan ayah best la jugak..boleh jugak ikut ayah pegi kedai..kalau turn ibu cuti..memang terperap dlm umah jela..huhu nasib la Kak Yong..

video
Ni yg Aina suka sgt pegi Tesco..

Saturday, July 9, 2011

update Aina

semalam ibu cuti jaga Aina..so hari ni ibu keje..pagi2 lagi dah jammed sbb ada road block..gara2 BERSIH..PERKASA..dan bagai lagi..huhu ayah takleh pi mana2 sbb kena jaga Aina ehehe good kan?
sabtu yg suram sgt..customer pun tak nampak bayang..rasa2nya dorang pun maleh nak kluar..rata2 jln kat KL ni jammed dan sana sini road block..nasibla..so ibu ngadap PC layan blog jela hari ni huhu

Aina sebelum kena demam campak..still chumel walau muka ketat ehehe

gambar semalam..dah 5 hari..campak tu dah tak merah..tinggal dark spot jer..tapi sianla kat Aina banyak naik kat muka..tak chumel dah anak ibu ni..

Amin? kebarangkalian tak berjangkit adalah sgt nipis..ramai yg cakap mungkin tak kena saing ngan kakak..kakak dah baik nanti baru la adik kena huhu..jenohla ibu dik..nak kena apply cuti tanpa gaji nih..
kakak kena bleh gak take turn cuti ngan ayah..kalo Amin kena confirmla ibu jer yg kena jaga kan?

ni gambar fresh ibu snap sblm pegi keje pagi tadi..kalou tgk upin & ipin kanak2 2 org ni memang kusyuk..
adik pun dah pandai tgk tv..sampai senget2 kepala..ehehe sgt chumel!!
 nak suh dorang diam kenala pasang citer nih..
next week sapa nak jaga Aina?
sian ibu..Mak Ita nak sambung cuti lagi 10 hari huhu
pening..pening!!

Thursday, July 7, 2011

Aina Demam Campak


sian anak ibu..start isnin dia dah demam..logikla jugak Aina kena demam campak ni..sbb anak Mak Ita ada yg dah kena..semalam Mak Ita pulak dah jangkit..huhu kesian memangla kesian...kenala ibu ngan ayah yg take turn jaga dia ..semalam ibu dah cuti..so hari ni dia dok ngan ayah..esok baru ibu cuti lagi..harap2 next week Mak Ita dah boleh jaga Aina..bukan apa..cuti ibu dah tinggal sikit..blom tolak cuti raya lagi tu..kang dibuatnya jangkit kat Amin lak..confirmla ibu kena cuti lagi..huhu

semalam masa dok umah ngan ibu..memang dia ada merengek jugak..yela sakit kan..tambah2 lak banyak yg tumbuh kat area mulut..kesian betul..Aina lak langsung tak nak bagi letak ubat kat muka..jenuhla ayah pujuk pagi tadi..janji macam2 eheh kelakar pun ada..dah sapu ubat..nak pulak ambik gambar..siap buat peace lagi..ehehe cepat sembuh yer kakak...

Friday, July 1, 2011

Buku wajib beli

pagi tadi ibu tertengok slot Nasi Lemak Kopi O..
topik yg sgt menarik bagi ibu ehehe..
citer pasal buku jer sebenarnya..
tapi buku ni memang menarik sgt dan ibu wajib nak ada buku ni..
hoho..nak bisness ke ibu?
eheheh
manela tau..2,3 tahun lagi tak keje ke..
bolehla try..
utk sekarang ni..tak le kot!!
just nak tau jer camnela nak buat 'blogShop' ni..
mcm yg ibu slalu dok online beli tu..
boleh beli kat sini jer..